Bu konuyla ilgili bilmeniz gereken her şey burada bulunabilir!
Tüm bilgileri okuyun ve eviniz için mükemmel ışık kaynağını seçin.
Checkout using your account
Bu site reCAPTCHA ve Google'ın Google Privacy Policy ve Terms of Service koşullarına tabidir.
Checkout as a new customer
Creating an account has many benefits:
Ücretsiz Kargo ₺11300 üzeri siparişlerde.
₺11300 veya daha yüksek bir sipariş değeriyle lambalarınızı ücretsiz olarak teslim edeceğiz! 22.00 uur'dan önce verilen siparişler aynı gün gönderilir.
Bazen bir üründen tamamen memnun kalmazsınız. O zaman tabii ki iade edebilirsiniz. Biz memnuniyetle bununla ilgileneceğiz. Satın almanızı teslimatın üzerinden 30 gün içinde iade edebilirsiniz.
Solo dış mekan lambası çelik 50 cm
Yanıtlayan :
Bir ampul duyuna ampul tutucu da denir. Lamba (armatür) ile ışık kaynağı arasındaki bağlantı yani ışık kaynağını lambaya çevirdiğiniz kısımdır. Sizin için en yaygın 8 ampul duyunu listeledik. E harfi ile başlayan tipler döner duy, GU ile başlayan tipler ise geçmeli duydur.
E27
Büyük, en yaygın kullanılan döner duy. Diş / çap 27 mm kalınlığındadır ve 230V, yani çoğu LED lamba için uygundur.
E14
Küçük döner duy. Diş / çap 14 mm kalınlığındadır ve bu nedenle biraz daha küçük LED ampuller için uygundur. E27 ampul duyu gibi 230V için uygundur. Bu ampul duyunu masa lambaları gibi ortam aydınlatmalarında sıklıkla görürsünüz.
G9
G9 ampul duyu, aralarında 9 mm boşluk bulunan iki halkalı bir geçmeli duydur. Bu ampul duyu genellikle daha küçük duvar veya tavan lambalarında bulunur.
GU10
Bu geçmeli duyda bayonet bağlantı vardır: Aralarında 10 mm boşluk bulunan iki pim. Bu ampul duyuna sahip ışık kaynakları esas olarak spot ışıkları için kullanılır ve 230V için uygundur. Pimler spot ışığının deliklerine sokulur ve ışık kaynağı çeyrek tur döndürülerek yerine sabitlenir.
GU5.3
Bu ampul duylarında akımı ileten, aralarında 5,3 mm boşluk bulunan iki küçük metal pim bulunur. Ayrıca çift pimli ayak veya geçmeli ayak duylar olarak da adlandırılırlar. Bu ampul duyuna sahip ışık kaynakları, ıslak alanlar için güvenli bir voltaj olan 12V'a uygun olduklarından, çoğunlukla banyolarda, mutfaklarda veya dış mekanlarda kullanılır. Lütfen 12V ışık kaynağı için her zaman bir transformatöre ihtiyacınız olduğunu unutmayın.
GX53
Bu geçmeli duy, 53 mm aralıklı pimlere sahip bayonet bağlantıya sahiptir. Lamba, ışık kaynağı bağlama parçasının içine bastırılarak ve ardından çeyrek tur döndürülerek sabitlenir. GX53 ampul duyu esas olarak tavan lambaları için kullanılır.
G53
Birçok halojen spot, bir G53 ampul duyu kullanır. Günümüzde G53 LED spotlar da mevcuttur. Altta pimleri olan yuvarlak bir ampul duyudur. Yalnızca AR111 ışık kaynağında G53 ampul duyu bulunur. AR111 ışık kaynağının çapı 111 mm'dir ve esas olarak 12V'de büyük yüzeye monte ve gömme spot ışıklarında kullanılır. Lütfen 12V ışık kaynağı için her zaman bir transformatöre ihtiyacınız olduğunu unutmayın. Işık kaynağı vidalar veya kelepçelerle sabitlenir.
Kısılabilir bir lamba, ampulde yerleşik bir transformatöre sahiptir. Bu elektronik parça, aydınlatmanın kısılabilmesini ve gücün dönüştürülebilmesini sağlar. Bir lambanın kısılabilir olduğu belirtilir belirtilmez, bir transformatörün de kurulu olduğunu varsayabilirsiniz.
Aydınlatma genellikle lümen (parlaklık) ve/veya Kelvin (renk sıcaklığı) cinsinden kısılabilir. Dimmer ile aydınlatmanın ne kadar parlak olduğunu veya ne kadar sıcak beyaz/soğuk beyaz olduğunu belirlersiniz.
Faz eşdeğer devresi kesintisinde çalışan karartıcılar, genellikle LED aydınlatma için en iyi dimmerlerdir ve aynı zamanda enerji açısından verimlidirler. Standart bir dimmer kullanımı LED lambalarda sorunlara neden olur çünkü bunlar yanıp sönecek, vızıldayacak veya titreyecektir. Bu, lambanın zarar görmesine neden olur. Faz eşdeğer devresi kesintisi, lambanın %100 kısma aralığına sahip olduğu anlamına gelir, lambayı tamamen sönene kadar kısabilirsiniz.
Anlam simgeleri
Işık şiddetinde (lümen) kısılabilir.
3 kademeli kısılabilir. Işık şiddeti %100'den (tam ışık), %60'a ve ardından %30'a (keyif modu) geçer.
Renk sıcaklığında (Kelvin) kısılabilir. Açık rengin sıcaklığı ayarlanabilir.
Lambanın bir dokunmatik dimmeri vardır.
Aydınlatmanızı tamamlamak için genellikle ideal ampulü kendiniz seçmeniz gerekir. Uygun ışık kaynağınızı sipariş ederken aşağıdaki unsurlara dikkat etmeniz önemlidir:
Bir lamba çeşitli durumlar için kullanılabilir. lambaveaydinlatma markasında, farklı ışık tipleri arasında ayırım yapıyoruz.
Fonksiyonel
Fonksiyonel ışıkla her zaman yeterli aydınlatmaya sahip olursunuz. Fonksiyonel aydınlatma, iyi görmek istediğiniz alanlarda faydalıdır. Mutfak veya banyo gibi alanları düşünün, aynı zamanda ev ofisinde de karanlıkta oturmak istemezsiniz.
Okuma
Karanlıkta okuma yapmazsınız. Bu tür bir ışığı seçerek, kitabınızı kaldırmak zorunda kalmayacağınızdan emin olabilirsiniz. Bu nedenle, aydınlatma amacınız olduğunda bu lambalardan birini seçin.
Ortam
Ortam aydınlatması iç mekanınızda hoş bir atmosfer yaratır. Bu tür aydınlatma evde sıcak bir his verir. Örneğin yatak odası için idealdir. Bu tür lambalarla doğru atmosferi oluşturun.
Doğrudan Işık
Doğrudan ışık ışık kaynağından doğrudan gelir ve bu nedenle tüm yüzeyinizi aydınlatabilir. Doğrudan ışık genellikle aşağı doğru yönlendirilir ve doğrudan alana parlaklık verir. Bir görevi yerine getirmek istediğinizde doğrudan ışık işe yarar.
Dolaylı Işık
Lambanın gölgesi dolaylı ışık sağlayabilir. Burada ışık armatürden yansır veya gölge başka bir şekilde oyunlu bir etki oluşturur. Dolaylı ışık, mekanınızı aydınlatmanın atmosferik bir yoludur.
Yönlendirme
Oryantasyon aydınlatması karanlıkta yolunuzu bulmanıza yardımcı olur. Bu şekilde, merdivenleri ararken veya akşam karanlığında eve geldiğinizde tökezlemezsiniz.
Eğlence
Aydınlatma kesinlikle bakmaktan zevk alınabilecek eğlenceli olabilir. Bu lambaların oyunlu etkisi iç mekanınıza neşeli bir dokunuş katar. Eğer göz alıcı bir şeye ihtiyacınız varsa, o zaman bu tür ışık doğru bir seçimdir.
Işıklık kaynağı armatürle birlikte geliyorsa, bunun her zaman özelliklerde belirtildiğini unutmayın. Lamba ışıklık kaynağı olmadan teslim edilirse, hemen doğru sayıda ışıklık kaynağını sipariş etmek mantıklıdır. Özelliklerde hangi ışık kaynağının gerektiğini bulacaksınız. Armatürün watt değerinin ışık kaynağıyla uyumlu olduğundan emin olun.
EAN, "European Article Number" (Avrupa Ürün Numarası) anlamına gelir. Perakende ürünleri etiketlemek için kullanılan benzersiz bir tanımlama numarasını ifade eder. Bu numara, envanter, satış ve lojistiği etkin bir şekilde yönetmeye yardımcı olur. Her EAN numarası, ülke kökeni, üretici ve benzersiz ürün numarası gibi bilgileri içerir, böylece ürünlerin taranması ve izlenmesi kolaylaşır.
Bir lambadaki ışık noktalarının sayısı, lambanın kaç ayrı ışık kaynağı içerdiğini gösterir. Bu durum, bir odadaki ışık miktarını ve ışık dağılımını doğrudan etkiler.
Uygulama ve avantajlar:
Bir lamba seçerken, odanın ve uygulamanın yeterli ışığa sahip olmasını sağlamak için ışık noktalarının sayısını göz önünde bulundurmak önemlidir.
Bir ışığın volt sayısı gerekli besleme voltajını temsil eder. Eve sağlanan standart güç 220/230 volttur. Ürün yelpazemizdeki hemen hemen tüm ışıklar şebeke gücünüze bağlanabilir. Bununla birlikte, birkaç istisna vardır (12 volt). Her ürün için voltaj, teknik özelliklerde "ışık kaynağı" başlığı altında verilmiştir. Bu ışıklar, akımı 220/230 volttan 12 volta dönüştürmek için bir transformatör gerektirir. Bu ışıkları bir transformatör olmadan ana şebekenize bağlayamazsınız, çünkü bu ışık kaynağını veya bağlantıyı yok edecektir.
Lambanın watt değeri, genellikle LED aydınlatmayı çalıştırmak için gereken gücü belirtir. Bu, parlaklıkla ilgili değildir; parlaklık lumen cinsinden ifade edilir. Daha düşük watt değeri, daha enerji verimli bir lamba anlamına gelir. Lambanızın enerji verimli olduğunu garanti altına almak istiyorsanız, enerji etiketini de kontrol edin.
Wattage'ın tam anlamı, lamba türüne bağlı olarak biraz değişir:
Toplam lümen miktarı bir lambanın parlaklığını gösterir. Lümen miktarını oda büyüklüğüne ve işlevine göre ayarlarsınız. Size yardımcı olmak için evinizdeki çeşitli odalar için metrekare başına düşen lümen miktarının bir tahminini verelim.
Oda | Metrekare başına Lümen |
Oturma Odası | 400-500 lümen/metrekare |
Mutfak | 700-800 lümen/metrekare |
Yatak Odası | 300-400 lümen/metrekare |
Banyo | 700-800 lümen/metrekare |
Hol | 300 lümen/metrekare |
Bir lambanın lümen miktarı, ürün açıklaması ve teknik özelliklerinde bulunabilir. Bu değerler 55 lümen ile 3300 lümen arasında değişir.
Çalışma saatlerinin sayısı, ışığın ne kadar süre dayanacağını ve onu ne zaman değiştirmeniz gerekeceğini gösterir. LED lambalar genellikle en uzun ömürlüdür: 20,000 ila 50,000 çalışma saati arasında. Ömrün kullanıma ve çevreye bağlı olduğunu unutmayın.
Kelvin (K) terimi, lambanın yaydığı ışığın renk sıcaklığını ifade eder ve bazen ışığın renk özelliklerini de belirler. Bu, aydınlatılan alanın atmosferini ve işlevselliğini etkiler. Kelvin, ışığın sıcak, nötr veya soğuk olup olmadığını belirler.
Ambiyans ışığı - 2700K'ye kadar
Sıcak beyaz - 2700K ile 3000K arasında
Nötr beyaz - 3000K ile 4000K arasında
Soğuk beyaz - 4000K ile 5500K arasında
Gün ışığı - 5500K ile 7000K arasında
Dim to Warm - Kelvin cinsinden ayarlanabilir
Kelvin (K) terimi, lambanın yaydığı ışığın renk sıcaklığını ifade eder ve bazen ışığın renk özelliklerini de belirler. Bu, aydınlatılan alanın atmosferini ve işlevselliğini etkiler. Kelvin, ışığın sıcak, nötr veya soğuk olup olmadığını belirler.
Ambiyans ışığı - 2700K'ye kadar
Sıcak beyaz - 2700K ile 3000K arasında
Nötr beyaz - 3000K ile 4000K arasında
Soğuk beyaz - 4000K ile 5500K arasında
Gün ışığı - 5500K ile 7000K arasında
Dim to Warm - Kelvin cinsinden ayarlanabilir
Kelvin (K) terimi, lambanın yaydığı ışığın renk sıcaklığını ifade eder ve bazen ışığın renk özelliklerini de belirler. Bu, aydınlatılan alanın atmosferini ve işlevselliğini etkiler. Kelvin, ışığın sıcak, nötr veya soğuk olup olmadığını belirler.
Ambiyans ışığı - 2700K'ye kadar
Sıcak beyaz - 2700K ile 3000K arasında
Nötr beyaz - 3000K ile 4000K arasında
Soğuk beyaz - 4000K ile 5500K arasında
Gün ışığı - 5500K ile 7000K arasında
Dim to Warm - Kelvin cinsinden ayarlanabilir
lambaveaydinlatma bünyesinde, yeni lambanızın iç mekanınıza uymasını sağlamak için lambalarımızı çeşitli yaşam tarzlarına ayırıyoruz.
Tasarım
Bu yaşam tarzı, rafine ve iyi düşünülmüş tasarımıyla tanınır. Detaylara verilen önemle son hal ve lükse oldukça dikkat edilmektedir. Yumuşacık deri, zengin kumaşlar ve mükemmel işlenmiş ahşap gibi unsurlar bu yaşam tarzında bulunabilir. Çoğu zaman, temel oldukça hafiftir ve öne çıkan renkler dengeleyici olarak ve iç mekanı kişiselleştirmek için kullanılır.
Art Deco
Bir Art Deco iç mekan genellikle daha coşkulu olup 1920'leri anımsatır. Örneğin koyu mor, tavus kuşu mavisi, hardal sarısı ve koyu yeşil gibi zengin renkler. Genellikle altın detaylarla tamamlanır. Kadife, saten, mermer, cilalı ahşap ve kristal cam gibi malzemeler Art Deco yaşam tarzına yansımıştır. Geometrik şekiller, gösterişli baskılar ve aynalı yüzeyler sıklıkla görülür. Kısacası lüks bir yaşam tarzı!
Retro
Adından da anlaşılacağı gibi retro yaşam tarzı, 1980 sonrası eski günleri anımsatır. Sarı toprak rengi, zümrüt yeşili, lacivert ve konyak gibi sıcak renkler yaygın olarak kullanılmaktadır. Daireler ve zikzaklar içeren 70'lerin baskılarını sıklıkla görürsünüz. Ama aynı zamanda mermer, sıcak ceviz ve metal karışımı gibi modası asla geçmeyen malzemeler vardır.
Country
Kırsal yaşam tarzında, işlenmemiş ahşap, kamış, rattan, yün, pamuk, keten ve beton gibi doğal malzemeler kullanılır. Bu, iç mekanınıza fazlaca sıcaklık ve ışık getirir. Bu yaşam tarzının tasarımı oldukça basit olup, şaşadan uzaktır. Bu size "saf doğa" hissi verir.
Endüstriyel
Bu, saf, ham ve akıllıca malzemeleri içeren sade bir yaşam tarzıdır. Bunlara beton, paslanmaz çelik, ahşap ve çelik dahildir. Endüstriyel bir iç mekan genellikle daha rahattır ve bu da mobilya ve malzemelere yansır. İç mekanınızda 'olgun bir ruh' yaratırsınız.
Klasik/Antik
Klasik/Antik yaşam tarzı zamana meydan okur ve asla sıkıcı olmaz. Genellikle lüks hissi yayar ve çok şıktır. Çok fazla simetri olup, antika bir mobilya parçası veya lamba eksik olmamalıdır. Cam, kadife, ipek, mermer ve ahşap gibi malzemelerle birçok zarif bukleler ve sağlam şekiller görüyorsunuz. Bordo ve koyu mor gibi yoğun renkler, altın, gümüş veya kristal detaylarla bu yaşam tarzının karakteristiğidir.
Modern
Bu, çok fazla biblo ve aksesuar içermeyen minimalist ve oldukça basit bir iç mekandır. Bu açık plan yaşam tarzında mobilyalarda birçok temiz çizgi ve açı bulacaksınız. Genellikle gri, bej, siyah ve beyaz gibi renkleri vardır. Nicelikten ziyade niteliğin önemli olduğu bu yaşam tarzında tasarımcı mobilyalarını sıklıkla görürsünüz.
Oryantal
Oryantal yaşam tarzı pişmiş toprak turuncusu, bej, beyaz, sarı, altın rengi, kahverengi ve siyah gibi sıcak renklerle oldukça hoş bir ambiyansa sahiptir. İç dekorasyonda hem halıda hem de sarkıt lambada birçok desen görüyorsunuz. Ham ahşap, kumaş, mozaik ve aynalar bu yaşam tarzının olmazsa olmazıdır.
-
ClosedDaha fazla bilgi almak ister misiniz?
Genişletilmiş garanti hakkında daha fazla bilgi alın
Her hafta stok durumu ve önceki haftanın satışlarına bağlı olarak fiyatlarımız değişebilir. Bu yüzden fiyatlar artırılabilir veya düşürülebilir, ancak daha önce olduğu gibi aynı kalabilir. Fiyatın yeniden belirleneceği gün, fiyatla belirtilen gün sayısı i
Gösterilen tasarruf her zaman önerilen fiyata dayanır. Bu önerilen fiyat (MSRP), ürünün üreticisi tarafından önerilen perakende satış fiyatıdır. Lambaveaydinlatma önerilen fiyatı referans fiyat olarak belirtir.